O Alter Vego

Dobrodošli! Morda ste se na spletni strani Alter Vego znašli zgolj po naključju, ali pa vas je zanimalo kaj specifičnega v zvezi z veganskimi recepti ali splošnimi informacijami o veganstvu. V obeh primerih boste zagotovo našli nekaj zase, zato berite dalje.

Veganstvo danes ni več bav bav, pred katerim so nas še pred nekaj leti svarili prijatelji, znanci in znanstvena stroka. Stereotipe o dolgolascih, ki objemajo drevesa, so zamenjala z znanostjo podkrepljena dejstva, ki iz leta v leto bolj govorijo v prid takšnega načina življenja. Število veganov tako že nekaj let povsod po svetu strmo narašča. Ponudba živil izključno rastlinskega izvora ni bila še nikoli tako pestra kot zdaj, enako pa je tudi s 'cruelty free' kozmetiko in oblačili. Ravno pojem 'vegan' je bil tako v Sloveniji kot tudi drugje v zadnjih treh letih eden najbolj iskanih spletnih gesel. Ker pa ni vse zlato, kar se sveti, in tudi vse informacije, ki jih na to temo lahko najdete niso nujno uporabne, je namen Alter Vega preprost. Zbirati koristne nasvete, preverjati dobre recepte, posredovati uporabne informacije in predvsem približevati veganstvo Slovencem.

REBEKA

Veganka od 2014 dalje, prej dolgoletna vegetarijanka. Po izobrazbi diplomirana okoljska tehnologinja, ki že nekaj časa odlaša s pisanjem magistrske naloge iz biotehnologije. Prej vikend kelnarca v lokalnem baru in obenem dežurna psihologinja za vaške posebneže, danes pa zaposlena v studiu za oblikovanje telesa v Hrastniku, kjer neizmerno uživa. Amaterska kuhinjska ustvarjalka in ljubiteljica preprostih veganskih receptov. Fenica gorskega kolesarstva, joge in Hoferjevega veganskega mlečnega riža z okusom cimeta (ki se ga žal nikjer več ne dobi). Mačja mama v pravem pomenu besedne zveze. Idejni vodja in avtorica Alter Vego objav.

MITJA

Simpatizer veganske domače kuhinje. Poklicni fotograf in avtor Alter Vego fotografij. Ljubitelj kave in grenadirmarša. Rekreativni kolesar in plezalec. Šampion med nočnimi sovami, ki v prostem času vari pivo in igra kitaro.