Pikantna juha z azijskimi rezanci
 
Čas priprave sestavin
Čas kuhanja
Skupni čas priprave
 
Porcije: 4
Sestavine
  • 1 jž sezamovega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 čž nastrganega ingverja
  • 1 čž čilijeve paste (lahko uporabite tudi svež ali sušen čili)
  • 1½ l jušne osnove
  • 1 čž miso paste
  • 2 jž sojine omake
  • 1 jž riževega kisa
  • 3 mlade čebule
  • 1 večje korenje
  • 70 g surovih gob po izbiri
  • 50 g kitajskega zelja (lahko uporabite tudi sorto pak choi)
  • 250 g kitajskih rezancev
  • pest kalčkov
  • ščep sezamovih semen
  • nekaj vejic nasekljanega koriandra
Navodila
  1. Pripravimo in na tanke ter dolge rezine narežemo vso zelenjavo.
  2. Na sezamovem olju v loncu na zmerni temperaturi na hitro popražimo česen, ingver in čilijevo pasto. Ko česen rahlo zarumeni, dolijemo jušno osnovo, dodamo pa tudi miso pasto in sojino omako. Dobro premešamo in počakamo, da juha zavre. Vmes pripravimo rezance (pozorno sledimo navodilom - če jih je treba predhodno samo namočiti v vreli vodi, jih pripravimo posebej, sicer pa jih lahko že ob zavretju jušne osnove dodamo v juho).
  3. Tri minute pred koncem kuhanja rezancev v juho dodamo vso zelenjavo, če rezance dodamo naknadno, pa jih takoj, ko so gotovi, dodamo k zelenjavi in lonec odstavimo z ognja. Takrat dodamo še žlico riževega kisa.
  4. Juho postrežemo takoj, ko dodamo kalčke, koriander in sezamova semena.
Recipe by Alter Vego at https://altervego.si/blog/recepti/pikantna-juha-z-azijskimi-rezanci/