Kakijev štrudelj
 
Čas priprave sestavin
Čas kuhanja
Skupni čas priprave
 
Porcije: 3 do 4 zavitki
Sestavine
  • 9 do 12 listov navadnega, polnozrnatega ali pirinega vlečenega testa (za 3 oz. 4 štrudlje)
  • 8 zrelih kakijev (uporabila sem 4 vanilija kakije in 4 navadne, mehkejše)
  • 130 g mletih indijskih oreščkov
  • 80 g belega ali rjavega sladkorja
  • 1 jž nastrgane limonine lupinice
  • ½ čž cimeta
  • 75 g kokosove maščobe ali margarine za premaz vlečenega testa
  • sladkor v prahu za posip
Navodila
  1. Vsebino kakijev ločimo od lupine in rahlo pretlačimo v večji posodi.
  2. Dodamo mlete indijske oreščke, sladkor, limonino lupinico in cimet. Nadev dobro premešamo.
  3. Na majhnem ognju stopimo kokosovo maščobo in rahlo premažemo vsako plast testa s čopičem.
  4. Eno na drugo položimo tri plasti testa in na rob (na približno četrtino celotne površine) nanesemo nadev. Skrajni desni in levi rob zavihamo, da vsebina štrudlja ne bo iztekala med pečenjem.
  5. Testo zavijamo tako, da površino z nadevom zvijemo na drugo četrtino brez nadeva, nato pa zavijemo še dvakrat, da dobimo obliko značilnega zavitka. Enako naredimo še z ostalimi listi testa.
  6. Vse skupaj prestavimo v pekač, pokrit s peki papirjem. Zgornje dele štrudlja premažemo s preostalo stopljeno maščobo.
  7. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija, in sicer približno 30 minut.
  8. Ohlajen kakijev štrudelj posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Recipe by Alter Vego at https://altervego.si/blog/recepti/kakijev-strudelj/