Najboljši tofu sendvič
 
Čas priprave sestavin
Čas kuhanja
Skupni čas priprave
 
Porcije: 2
Sestavine
  • 1 francoska bageta
  • 170 g (1 pakiranje) Bio Zone tofu miks
  • Tartex pašteta iz šitak
  • Omegol majoneza
  • rdeča čebula
  • listi zelene solate
  • delikatesne kumarice
Navodila
  1. V manjši ponvi brez olja na močnem ognju popečemo na trakove narezan tofu. Med pečenjem ponev vsake toliko stresemo. Ko so trakovi po treh do štirih minutah enakomerno zapečeni z vseh strani, ponev odstavimo.
  2. Prerežemo bageto. Če ni popolnoma sveža, jo lahko pred tem v nekaj minutah rahlo pogrejemo in popečemo v pečici na 200 stopinjah Celzija.
  3. Spodnji polovici namažemo s pašteto, nanjo pa položimo liste solate. Po slednji razporedimo trakove tofuja, nato pa na kolobarje narezano čebulo (predhodno jo lahko namočimo v kis, če je premočna, in po nekaj minutah ožamemo - okus bo tako precej bolj blag) in rezine kislih kumaric.
  4. Nad rezine kumaric dodamo še majonezo in vse skupaj pokrijemo z zgornjim delom bagete. Postrežemo, dokler je še sendvič topel.
Recipe by Alter Vego at https://altervego.si/blog/recepti/najboljsi-tofu-sendvic/