Hej, še sem tu.

Posted

Dogajanje zadnjih dveh mesecev je pahnilo Alter Vego v tišino. Če ste se slučajno spraševali, ali molk pomeni tudi konec bloganja, naj že takoj povem, da to niti približno ne drži. A včasih v življenje posežejo načrti in okoliščine, ki vse ostale prioritete izrinejo na obrobje.

Tisti, ki me spremljate, verjetno že veste, da sem se po razmisleku izpred nekaj mesecev odločila za kandidaturo na državnozborskih volitvah. Priložnost za to se je pokazala nenadoma in nepričakovano. V Levici sem članica že nekaj let in kot delegatka lokalnega odbora že lep čas delujem po svojih najboljših zmožnostih. A ko sem se vrgla v dogajanje okrog kampanje, sem hitro ugotovila, da bom lahko stoodstotna le, če dam na stran vse ostalo. Že tako je bilo težko usklajevati strankarske obveznosti s službo, ko pa sem se iz dneva v dan s prazno glavo vračala domov v poznih večernih urah, nisem bila zmožna napisati nič kvalitetnega za blog. Vsaka obveza pač terja svoj davek – in zame se je ta poznal na spancu, apetitu, razpoloženju, primanjkljaju časa in v medsebojnih odnosih.

Vesela sem, da so volitve mimo, a ne obžalujem odločitve za kandidaturo. Do poslanskega stolčka mi je zmanjkalo za en avtobus glasov, kar me navdaja z optimizmom. Videti je namreč, da ljudje v mojem lokalnem okolju še opazijo kandidate z resnimi in poštenimi nameni ter jih temu primerno tudi podprejo. In da niso izgubili upanja v to, da se lahko stvari v naši družbi spremenijo na bolje.

Vmes se je zgodilo še marsikaj.

V krogu sorodnikov in prijateljev smo se razveselili dveh rojstev in žalovali ob tragični in mnogo prezgodnji smrti. Na žalost šele ob tako velikih prelomnicah zares spoznamo, da so naše vsakodnevne skrbi in težave večinoma povsem nepomembne in nesmiselne. Življenje je pač takšno, da nam samo vzponi in padci zares dajo misliti.

Alter Vego gre naprej. Še več, v času, ko se je zdelo, da miruje, sem stopila v kontakt z dvema uspešnima podjetjema. Naše bodoče sodelovanje, s katerim vas bom kmalu seznanila, ima velik potencial za dvig veganstva v Sloveniji na novo raven. Zato upam, da se tudi vi, dragi bralci, veselite novih objav, ki pridejo že zelo kmalu.