Domača granola s kokosom in kakavom
 
Čas priprave sestavin
Čas kuhanja
Skupni čas priprave
 
Porcije: 8
Sestavine
  • 300 g ovsenih kosmičev
  • 0,5 dl agavinega sirupa
  • 0,5 dl kokosovega olja ali kokosove masti
  • 1 jž lanenih semen
  • 1 jž bučnih semen
  • 2 jž narezanih oreščkov (jaz sem izbrala indijske, odlično pa se obnesejo tudi brazilski)
  • 1 jž kakavovih zdrobljenih semen
  • 2 jž kokosovega čipsa
Navodila
  1. V skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine. V zmes dodamo agavin sirup in stopljeno kokosovo mast. Pomembno je, da je maščoba tekoča, zato jo lahko predhodno segrejemo na majhnem ognju.
  2. Zmes dobro premešamo.
  3. Položimo jo v pekač, obložen s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici na 170 stopinjah Celzija pečemo 23 minut. Pekač nato vzamemo ven in jo pustimo, da se ohladi. Nikoli je iz pekača ne dajemo, ko je še vroča, saj sicer ne ostane sprijeta skupaj.
  4. Ohlajeno zavijemo v peki papir, da se razlomi. Shranimo jo v steklenem kozarcu s pokrovom.
Recipe by Alter Vego at http://altervego.si/blog/recepti/domaca-granola-s-kokosom-kakavom/