Veganski proteinski vaflji

Posted

Ogromno novoletnih zaobljub je na takšen ali drugačen način povezanih z izgubo teže in preoblikovanjem telesa.

A razmeroma malo ljudi takšne cilje ‘zapakira’ v željo po bolj zdravem načinu življenja, ki edini na trajni način združuje tako vidne rezultate kot tudi boljše počutje v svoji koži. Znanost ne potrjuje zaman, da se vse začne in konča pri pravilni, zdravi in uravnoteženi prehrani.

Zakaj se torej letošnjih ambicij ne bi lotili na zdrav, a očem in okusu privlačen način?

V drugi polovici decembra sem si vzela čas in stestirala celo paleto različnih receptov za vegansko verzijo belgijskih vafljev. Seveda s prvimi nekaj pekami še zdaleč nisem bila zadovoljna! Najprej sem se morala navaditi pekača (prvi dve seriji sem model napolnila s preveč testa in s strani aparata je napol zapečeno testo kar brizgalo), potem me je motila prevelika količina pecilnega praška in sode bikarbone (kar se rezultira v okusu po železju), nazadnje pa sem ‘preverjala’ še sprejemljivo razmerje med količino ovsenih kosmičev in veganskim proteinskim praškom Veggie Style.


 
Kot vidite, mi je naposled le uspelo! Sočni, mehki in lepo zapečeni vaflji vas bodo v kombinaciji z gozdnimi sadeži, agavinim ali javorjevim sirupom ter kokosovim jogurtom naravnost navdušili.
Veganski proteinski vaflji
 
Čas priprave sestavin
Čas kuhanja
Skupni čas priprave
 
Porcije: 2
Sestavine
  • 140 g ovsenih kosmičev
  • 1 jž mletih lanenih semen, zmešanih z vodo
  • 30 g veganskega proteinskega praška Veggie style (jaz sem uporabila okus vanilija)
  • 150 ml rastlinskega napitka (npr. sojino)
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 čž vanilijeve arome
  • 1 jž jedilnega olja
  • ščep soli (po želji lahko dodate tudi stevio)
Navodila
  1. Posebej predhodno zmeljemo čajno žlično lanenih semen in jih prelijemo z majhno količino vode. Pustimo jih približno 5 minut, da se tvori sluz.
  2. Ovsene kosmiče, proteinski prašek, pecilni prašek in sol stresemo v multipraktik in ga prižgemo za toliko časa, da se ovseni kosmiči zmeljejo.
  3. Dodamo rastlinski napitek, olje, stevio, vanilijevo aromo ter mleta lanena semena ter zmešamo.
  4. V segret pekač za vaflje vlijemo polovico mase in jo pečemo 6 do 10 minut (odvisno od vrste in jakosti pečenja, zato po nekaj minutah preverimo, kako zapečeno je testo).
  5. Ponovimo postopek z drugo polovico mase ter še toplo postrežemo.


 
Ne pozabite – še vedno lahko moje daleč najljubše veganske proteine s kodo Rebeka5 na spletni strani Kupujemzdravo.si naročite s 5% popustom! Če ste še v dilemi, ali sploh poseči po športnih prehranskih dopolnilih, pa vabljeni k branju prvega in drugega dela objave o beljakovinah.