Veganski izdelki za zimsko nego obraza

Posted

Imam suho in občutljivo kožo, na kateri se večina nepravilnosti pokaže zlasti v zimskih mesecih.

Menjava toplega in suhega zraka v stanovanju z mrzlim zunanjim nobenem tipu kože ne dela ravno usluge, a z optimalnimi izdelki lahko vsekakor naredimo pozitivno spremembo.

Dolgo časa sem iskala dobro vlažilno kremo, a brez posebnega uspeha.

Še posebej takrat, ko sem preko kreme nanesla puder, sem zvečer na koži velikokrat opazila suhe zaplate, kjer je prihajalo do luščenja. Poleti sem imela s tem manj težav, a občutek zategovanja pred večernim umivanjem obraza je bil vseeno zelo pogost.

Kolegica s faksa me je pred nekaj leti seznanila z olji za obraz. O tem sem veliko brala in čeprav sem bila sprva skeptična, sem si ob uporabi avokadovega in mandljevega olja hitro premislila. Na očiščen obraz moramo vsekakor najprej nanesti vlažilno kremo, da koži povrnemo vlago, nato pa še olje ali hranilno kremo z dodanim oljem. Če na očiščen obraz nanesemo samo olje, kože oropamo vlage. Rezultat uporabe bolj oljnatih izdelkov nad vlažilnimi je bil zame izrazito pozitiven, ker se moja koža obnavlja bistveno hitreje kot prej, ličila so preko dneva obstojnejša in dajejo lepši videz…

No, nekaj težav s kožo mi je vseeno ostalo. Predvsem sem si zanje kriva sama, saj jo težko pustim pri miru.

Kaj torej trenutno uporabljam?

Mandljevo olje (Afrodita) uporabljam za odstranjevanje ličil ter se z njim namažem tudi po čiščenju obraza in nanosu vlažilne kreme. Eno kapljico ga vedno dodam tudi v tekoči puder, saj se tako podlaga lepše in enakomerneje razmaže. Olja so cenovno ugodna in dostopna, zato so za suho kožo zelo dobra izbira.

Čistilna pena s sivko (MuLondon) prijetno diši in z nežno ter naravno formulo odlično odstranjuje vse nečistoče, ki so se na obrazu nabrale čez dan. Pri čiščenju uporabljam gobico iz gomolja konjac in si z njo nežno umijem obraz.

Tonik, mazilo iz morskih alg, vitamin C in kremo (vse znamke Kahne) si na neosušen obraz nanesem po tem zaporedju, takoj za mazilom iz morskih alg pa okrog oči občasno nanesem še očesni serum in na mestih, kjer se mi pojavljajo kožne nepravilnosti, namažem z mazilom za izsušitev mozoljev (oboje znamke Alverde).

Noben od teh izdelkov ni testiran na živalih.

Kakšno kozmetiko za nego obraza pa uporabljate vi?

V kratkem načrtujem nakup čistilnega tonika in kreme za suho kožo znamke Paula’s choice. Gre za vegansko znamko, ki ne testira na živalih in je srednjega do višjega cenovnega razreda. Če je kdo kaj njihovega že preizkusil, bom vesela mnenja!